Vardagsjunkie

För många år sedan nu lånade min fina vän Clara begreppet ‘att curla sig själv’ från min blogg och nu lånar jag tillbaka det fantastiska begreppet vardagsjunkie från henne. ♥ Under att vi SMSade om annat för några veckor sedan väcktes tankar hos oss båda som utmynnade i detta klockrena inlägg hos henne.

En vardagsjunkie är enligt mig en person som går igång på de vardagliga tingen istället för att alltid längta efter helgen, semestern eller ‘något bättre’. Och oj vilken vardagsjunkie jag är! Det är ju oändligt mycket viktigare att vardagen är rolig, trivsam och fungerar eftersom det går betydligt många fler vardagar på ett år än helger och semestrar.

image

image

image

För mig har det varit så sedan jag iträdde sambolyckan med Johan. Med ens blev vardagslivet bättre. Vi skapade en lyckosam sfär där vi kunnat skrota runt med oändlig guldkant på tillvaron. Vill vi äta gott en tisdag med efterrätt och finporslin så gör vi det. Med det då inte sagt att vi inte kan äta gröt en lördagsmiddag – för det händer det med. 😉
Då vi sedan utökade vår lilla familj med hundar, hus och tre ovärderliga skatter blev vardagen ännu bättre. Vi har helt enkelt skapat oss en sådan tillvaro att vi inte längtar bort. Visst, klart det är skönare en fredagkväll att veta att ingen väckare ringer morgonen efter men själva kvällen är inte bättre än tisdagens.

Som hemmamamma på dagtid och egenföretagare på kvällstid är det mycket vardag i vårt liv. Vi bor långt ifrån stan så vi samordnar ärenden för att snåla på bensin, restid och skona miljön vilket innebär att vi är hemmavid flera av dagarna. Vi har valt det för att vi gillar detta stillsamma liv där vi har tid för varandra men det gör också att den annars så ofta slentrianmässiga vardagen måste bli annat än slentrianmässig.
Jag personligen kan inte tänka mig ett bättre sätt att tillbringa mitt liv, i vardagen med de allra bästa småkompisarna och fyrfota vännerna som jag har förmånen att dela med maken ♥

Att se till att man gör det man älskar istället för att drömma om att göra något annat är lösningen. Att hitta sina små lösningar på sånt som annars genererar krångel och konflikter kan verkligen göra att vardagen känns förträfflig jämt – vilket är precis vad en lyckoknarkande vardagsjunkie som jag själv eftersträvar!


Tipsa gärna dina vänner om detta inlägg:

4 kommentarer till “Vardagsjunkie”

  1. På pricken Malin! Du är sååå härlig!

  2. Jenny Jahn: Detsamma! ♥♥♥ Kramalin

  3. Vardagsjunkie – I like!!
    Och inser att jag nog är lite vardagsjunkie jag med. Måste inte bort eller ut för att hitta guldkanten. Den dyker ofta upp i utflyktskorgen i skogen, eller pysslandet hemma.
    Och nu när vardagen tagit ännu en ny vändning, på alla sätt, vardagsknarkar jag nog ännu mer!

    Kram <3

  4. Sara – Lev Livet Levande: Bästa tiden! ♥ Stor kram!!!