Världens godaste vegetariska Skagenmacka!

Ibland då suget faller på blir det en vegetarisk Skagenmacka som serveras på smörstekt lantbröd och toppas med algrom, en dillkvist och en citronklyfta. Ljuvligt gott!

6 port.

3 kokta och finhackade ägg
1 dl. crème fraîche
1 msk. majonnäs
1 liten finhackad röd lök
1 msk. röd algrom
1 riven vitlöksklyfta
1 krm. malen vitpeppar
En nypa salt
1 krm. buljongpulver
1 knippe finklippt dill
Saften från 1/2 citron

Vispa crème fraîchen med elvisp. Först blir den lös men fortsätt visps tills den styvnar. Vänd ner majonnäs.
Blanda ner allt annat försiktigt och smaka av med kryddorna.

Lägg upp på smörstekt lantbröd och garnera med exempelvis sallad, citronklyfta, dillkvist, finhackad rödlök och algrom.

image

Låt stå kallt en stund före servering.


Tipsa gärna dina vänner om detta inlägg:

4 kommentarer till “Världens godaste vegetariska Skagenmacka!”

  1. Algrom? Aldrig hört talas om. Man lär sig något varje dag 🙂

  2. Annica i Hunsen: Smakar som vanlig rom. Typ 😉

  3. Mmm låter mums!

    Sen vill jag gärna kommentera till Annica i Hunsen, att: algrom är inte svårt att få tag i. Ett tag kallades det kaviart och det står på samma hylla som vanliga rommen – så du kanske har tagit den vegetariska av misstag nån gång? 😉

    Ha det fint!

    mvh Anna

  4. Anna: Bra där! 🙂