HhMm…hur tänkte ni nu?

image

Det är ju fasligt trevligt att kilona rasar av kroppen i takt med att jag hurtar runt på mina raska promenader på över milen/dag. Det leder till rätt trevliga besvär så som trosor som blir pösiga och hasar av. Har hittat finfina sköna bambutrosor på en butik i stan men ville ha några finare så jag kollade på HM’s sida. Av gammal vana kollade jag deras Plus size-flik eftersom jag tidigare varit tvungen att handla där och döm om min förvåning då dessa två modeller ploppar upp på trosor från strl. 44 och uppåt. Vad är Plus size med dessa? Och måste alla dessa termer finnas? Kan inte ‘vanliga’ trosor bara få finnas från små strl. till större? Varför måste vi feta alltid reduceras till en speciell avdelning med otroligt begränsat utbud och ofta väldigt osmickrande skärning. Vi feta människor har också ett sexliv och vill också känna oss fina och vackra inför de vi älskar!

Och sen stör deg mig att spetshipsters i strl. 44 från ‘vanliga’ avdelningen kostar 59,50 :- medan exakt likadana i strl. 44 på Plus size-avdelningen kostade 79,50 :- Inte nog med att vi är feta – vi ska bli panka också! 😉

Näe, så jävla förlegat av er H&M, nu får ni skärpa er!

Vad tänker Du om detta?


Tipsa gärna dina vänner om detta inlägg:

2 kommentarer till “HhMm…hur tänkte ni nu?”

  1. Ja. Jag kan se det på flera sätt. Rent principiellt tucker jag det är förkastligt, fel och emot all mänsklig hyfs men jag är övertygad om att hm (och alla andra företag) gjort sin läxa och vet hur man säljer på bästa (mest lönsamma) sätt.

    Ang priset hade det vettiga varit att återigen göra matten och sätta ETT pris men jag kan tänka mig att de små storlekarna säljer bättre med ett dumpat pris och att folk ska resonera som så att det går åt mer tyg till de stora strl…

    Det är väl marknadsekonomin i ett nötskal skulle jag säga.

  2. Ellinor: Ja, det har du också rätt i. Fan – det är svårt att vara subjektiv i detta! :/