#TheGardenOfLyckobacken

Under den hashtaggen på Instagram har mina följare kunnat se resultaten av den senaste tidens idoga arbete i trädgården. Rabatter har rensats för att sedan skövlas av byggnadsställningar och trampande snickarfötter, ogräs besvärjs 😉 och idag har vi äntligen planterat!
Vi plockade upp och rensade i både jordgubbslandet, smultronlandet och i kryddträdgården. Vi planterade massor av plantor av 9 olika sorters tomater, 7 plantor av 3 sorters gurkor, 3 olika sorters paprika, physalis och 8 chiliplantor. Basilika och thaibasilika fick stora krukor på farstukvisten då jag gillar att omge mig med ätbara saker dels för att barnen ska lära sig att äta grönsaker som om det vore godis, att uppskatta det naturen ger men också för att vara säker på att de inte får i sig nån skit eller nåt giftigt/farligt/ohälsosamt.
I kryddlandet plockade vi upp allt, byggde högre bäddar efter att vi rensat och planterade om gräslök, koriander, timjan, citrontimjan, dragon, dill, citronmeliss, rosmarin, oregano, salvia, persilja, libbsticka och pepparrot. Vi sådde mangold och ruccola på friland och vi har så mycket jord under naglarna att vi duschat flera gånger om. Men vi är lyckliga – oh, så lyckliga! Detta gillar nämligen vår familj allra mest; att gräva oss gröna! ♥

Nu sliter Johan med det sista med jordgubbslandet och myggen sliter med att utplåna honom. 😉 Jag ska ta en dusch och njuta av ett gott dagsverke!

image

Några av de tomater vi planterat.

image

Alla hjälps åt…

image

…även Liten! ♥

image

Härlig varm jord från en av våra komposter. 🙂

image

image

Före- och efter i kryddlanden!

image

image

Imorgon ska vi så lite sallad, rädisa och spenat i pallkragarna, rensa i myntalandet och sätta ny jordgubbsplant. ALLT i vår trädgård är KRAV-märkt, jorden är ekologisk och gödslingen är vår egen kompost. Det känns som värsta bästa lyxen! ♥


Tipsa gärna dina vänner om detta inlägg:

2 kommentarer till “#TheGardenOfLyckobacken”

  1. Vad härligt! Jag är också ute och grejar, älskar den här tiden på året. Lite förvånad att se hus i bakgrunden på en bild..trodde ni bodde ensamma utan grannar inom synhåll 🙂

  2. Annica i Hunsen: Det är ett hus på andra sidan vägen 🙂