Att gråta farväl

image

Igår strax efter halv tolv somnade min älskade lilla mandarin-mormor in för att inte vakna igen. Gårdagseftermiddagen ägnades åt att klappa hennes mjuka kind en sista gång, krama familj och släkt och gråta ut sorg och saknad men glädjas åt minnen från ett helt liv.

Jag vet att vardagen går vidare och jag vet också att den värsta smärtan försvinner, det har livet lärt mig förrut, men just nu – då precis allt gör ont och man bara gråter och gråter – så känns det som en evighet bort…

Inga fler torsdagseftermiddagar med min älskade lilla mormor. Inga fler pepparkakor och inga fler kluriga korsord och funderingar om livet, stort och smått. Så många gånger som hon bjudit på varma mackor efter skolan och så många gånger jag sedan somnat på deras sköna (och lite fula!) skinnsoffa. All kärlek och värme och framförallt tid som hon gett tveklöst…

Jag plockar ihop alla bitar av minnen, mig själv och livet och bygger på nytt. En bit i taget. Och jag vet till slut att trots att det är samma bitar som förr så kommer den färdiga bilden att se annorlunda ut. Bitarna läggs på ny plats men lyckas till slut ändå forma om sig och anpassa sig till varandra så att en ny bild visar sig. En annan bild. Inte en sämre, för det finns lärdom i allt, men en lite ovanligare – för älskade mormor finns inte längre med i den…

Vila i frid, min älskade mandarin! ♥


Tipsa gärna dina vänner om detta inlägg:

12 kommentarer till “Att gråta farväl”

 1. Vad fint du skrivit – klockrent gumman

 2. mamma: Tack! ♥

 3. Så fint, så precist!

  Kram!

 4. Ellinor: Tack ♥ Kramalin

 5. Beklagar❤️

  Kram Marita

 6. Marita: Tack ♥ Stor kram!

 7. Så vackra tankar och känslor.

  Varm kram

 8. Terese Mattson: Tack ♥ Stor kram till dig också 🙂

 9. Hörde av mamma Inger vad som hänt din älskade mormor..Massa styrkekramar till dig och din familj<3 Vilken fin text du har skrivit, den berörde mig djupt..

 10. Jeanette Johansson: Tack snälla ♥ Hoppas vi kan ta nån fikakväll snart, alla 4! Hälsa din mamma ♥ Kramalin

 11. Ja det måste vi absolut göra! Är så längesen som vi sågs.. vi får se om våra mammor styr upp…annars får vi göra det 🙂 sköt om dig så länge KRAM <3

 12. Jeanette Johansson: Absolut! Detsamma ♥ Kramalin