Du bestämmer hur du mår!

image

image

Det må vara en provocerande rubrik men den stämmer faktiskt. Det är så – vi bestämmer! När en händelse inträffar (och kom då ihåg att alla händelser inträffar med en mening och tanke bakom. Allt som händer just nu händer precis just nu för att det är tanken. Alla dessa händelser, både positiva och negativa, formar sedan dig vare sig du vill det eller inte) så är det hur du väljer att reagera som avgörer hur händelsen egentligen blev. När någon t ex säger en mindre genomtänkt sak som kan kännas sårande eller som gör dig upprörd – välj glädje. Välj att stå stark. Välj att inte förgifta ditt sinne och känna begär efter hämnd. Välj att stå opåverkad. För det negativa eller kanske till och med elaka som någon säger till dig eller om dig säger allt om den personen men inget om dig. Dock gäller det även tvärtom, glöm inte det nästa gång du öppnar munnen i mer impulsiva situationer.

image

Likaså med händelser. Även vid sorg och förlust kan detta tänk appliceras och göra att processen och bearbetningen i alla fall underlättas.
Tänk att det är okej att sakna och sörja men känn inte ilska över det opåverkbara. Försök att låta acceptansen växa och processen blir kortsiktigare.

Jag har under många år jobbat idogt med detta och man blir duktigare med tiden även om det i ärlighetens namn fortfarande är skitsvårt. Alltsomoftast reagerar jag nog på samma sätt i ett initialt skede, skillnaden är att jag ganska snabbt kommer på mig själv, kan ändra mitt tankesätt och får en otrolig sinnesfrid då jag kan släppa mitt ältande och byta ut det mot acceptans.

image

image


Tipsa gärna dina vänner om detta inlägg:

2 kommentarer till “Du bestämmer hur du mår!”

  1. Du är så klok min fina fina vän!

  2. Fembarnsmamman: Detsamma! ♥ Kramar!