Kladdig morotskaka

image

Denna magiskt goda kaka M Å S T E ni testa! Okej? Bra!

10 bitar (minst! Den är mäktig!)

Ingredienser;

175 gr. smör
4 1/2 dl. rårörsocker
3 stora ägg
2 1/4 dl. siktat dinkelmjöl
2 krm. salt
1 1/2 msk. malen kanel
1 msk. kardemumma
1/2 tsk. nyriven muskot
1 tsk. malen ingefära
5 dl. rårivna morötter
1 1/2 dl. kokosflingor
Smör och kokosflingor till formen

Frosting;

75 gr. rumsvarmt smör
200 gr. cream cheese
4 dl. florsocker
1 dl. kokosflingor
Saft och zest från en lime

Garnering;

1 dl. kokosflingor
1 lime

Gör så här;

Sätt ugnen på 175°. Smörj och en springform och fördela kokosflingor så det täcker botten och kanterna.
Smält smör och häll det i en bunke. Blanda i socker och rör om väl. Tillsätt ägg, vetemjöl, salt, kardemumma, ingefära, kanel, muskot, kokosflingor och blanda till en smet. Tillsätt de rårivna morötterna och blanda väl.
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen tills kakan är lagom kladdig, 30 – 35 min. (Känn efter med en sticka, den ska vara lite kladdig i mitten). Ta ur och låt vila.
Medan kakan vilar görs frostingen. Vispa alla ingredienser till en krämig smet. Fördela smeten över morotskakan. Skiva limen tunt. Garnera med  kokosflingor och lime. Låt stå kyld minst en timme innan servering.

 


Tipsa gärna dina vänner om detta inlägg:

4 kommentarer till “Kladdig morotskaka”

  1. Jag lovar ✋ på heder och samvete att testa denna! Du behöver inte be mig två gånger

  2. Jennie: Bra där! 😉

  3. Jag älskar morotskaka!

    Ska nog minsann svänga ihop en om inte i helgen så i veckan… Projektet på jobbet har gått in i en genomförande fas och när vi nått första milstolpen borde man kanske uppmärksamma med med lite morotskaka 🙂

  4. Ellinor: Du är den bästa av chefer! 😉

Lämna gärna en kommentar