Vilen eder litet

image

Ju äldre jag lever och ju längre tid jag tillbringar på jorden i detta liv destu mer inser jag vad jag är för slags person och vilka behov jag har. Medan andra är sommarglada och vinterledsna är jag nog precis raka motsatsen även om jag inte är sommarledsen. Men vinter(och höst!)-glad är verkligen min själs sanna jag. Jag brukar följa årstidernas cykler och rätta mig efter dessa tidevarv. Efter en sommar i full blom och av otrolig tillväxt är det skönt att bädda om mitt själsliga inre lite extra, tända ett extra ljus eller två och låta mig omhuldas av frid, lugn och ro. Tids nog kommer ljuset åter, tids nog är Norrlandsnatten oändlig och aldrig mörk och dagen vävs in i natten och i förvirringen och glädjen som uppstår blir det där vakuumet av sömnlöshet. Tids nog blommar vi åter och tids nog spirar allt ånyo. Men tills dess ska jag vila mitt sinne och njuta av lugnet och tystnaden och skogens farväl innan den slumrar in under Kung Bores vaggande hymn ♥


Tipsa gärna dina vänner om detta inlägg:

2 kommentarer till “Vilen eder litet”

  1. Förstår dig precis. Jag är exakt likadan, fullkomligt älskar hösten, svalkan, lugnet och mörkret som så sakteliga kommer. Lunken som blir så mycket fridfullare och själen som får ro. Underbart. Hösten är alla gånger min årstid.

  2. min tekopp: Det är verkligen en tid för vila och kontemplation ♥