Att leva för en dag

Som liten fascinerades jag oerhört av de trollsländor eller dagakändor som florerade kring vår sjö i sommarstugan. Hur är det möjligt att leva i endast en dag? Som vuxen är jag lika fascinerad av tanken och funderar ofta på vad jag skulle lägga krut på om jag visste att jag endast skulle leva idag. Vad är viktigt? Vad skulle prioriteras?

image

image

image

Denna vackra trollslända fann Johan under en helt magisk dag på en stilla badplats i grannbyn. Den uppgav givande diskussioner både mellan oss och barnen och sedan bara mellan mig och Johan.

Vad skulle man göra om man levde för endast en dag?

Vad skulle du göra?


Tipsa gärna dina vänner om detta inlägg:

6 kommentarer till “Att leva för en dag”

 1. Om man visste att man hade en dag kvar, så skulle jag självklart umgås med nära & kära, och säga att jag älskar dom, att dom betyder mycket etc.

  Men om man endast levde en dag hinner man ju inte skapa så mycket relationer, men nånstans måste man ju ändå komma ifrån, så där skulle jag spendera dagen antar jag.

  Fast frågan är hur mycket man vet om omvärlden innan, kanske skulle man ändå ut och pröva sina vingar, precis som en trollslända! 🙂

 2. Caroline: Så fint skrivet! 💖

 3. Visst är det en tanke som lockar fram funderingar….:)

 4. Annica: Ja, det är ju det 😉

 5. Som den där historien som mannen som hängde på en tunn gren ovanför ett stup med tigrar ovanför och vatten med hajar under…och medan grenens rötter sakta gav vika från skrevan där den växte, sträckte han ut handen och åt smultronen som växte på tuvan bredvid hans gren…

  ….så skulle jag vända ansiktet mot solen, känna vinden blåsa, äta de godaste sakerna jag kunde hitta, öppna hjärtat och le mot människorna omkring mig, krama någon, krama ett träd, ge bort allt jag ägde, gå barfota i gräset, måla en bild med vattenfärger, bada, blåsa såpbubblor, klappa hundar och katter, ta en tupplur, lukta på blommor, och andas, andas, andas…

  Det är iallafall vad jag borde ha gjort men i själva verket hade jag kanske varit alldeles vettskrämd och paralyserad och inte kunnat göra något av all det där 🙂

 6. Annika: Det är intressant det där med föreställningar, antaganden och det verkliga livet. Jag gillade historien med mannen! 👌