Mediterar du?

Det här med att meditera är ju verkligen något som kommit på stark frammarsch de
senaste åren. Alla ‘gör det’ numer; grannen, kändisar, vi andliga personer och busschauffören. En som gjort mycket för det är kände regissören (som bl.a ligger bakom Twin Peaks) David Lynch som förutom att han är en trogen utövare av TM-meditation också jobbat hårt för att få in det med mer regelbundenhet i skolorna i USA.

Själv mediterar jag morgon och kväll. En kortare och enklare variant på morgonen och en längre på kvällen. Jobbar jag så mediterar jag som uppstart på det och jag har börjat jobba mycket med avslappning hemma med barnen. Det är en så naturlig och oerhört viktig del av både mig som person och vårt gemensamma liv.

Mediterar du? Hur tar du dig tid till det?

(null)


Tipsa gärna dina vänner om detta inlägg:

6 kommentarer till “Mediterar du?”

  1. Jag har svårt att bestämma mig för att bara sätta mig ner och meditera, det blir oftast inte så bra. Men jag kan hamna i ett sånt t illstånd ändå, när jag vilar eller promenerar tex. Älskar att meditera på cirklarna som jag går, dom meditationerna är ju kanaliserade och vägledda. Jag vill meditera mera hemma men har inte riktigt hittat min grej då…blir mest korta stunder då jag kanske är ”medvetet tacksam” eller stillar mig och ber mitt team om hjälp eller vägledning. 🙂

  2. Annica: Att vara i nuet såsom du beskriver är ju den bästa sortens meditation. 🙂

  3. Jag drar ett gudinnekort varje morgon och sen mediterar jag sju minuter. Sen kan jag under dagen el på kvällen lyssna på en guidad meditation från Carolina Gårdheims app, där väljer jag en meditation som passar in just då.

  4. Marita: Det låter härligt!

  5. Nu blev jag nyfiken, jag skulle vilja veta mer om avslappning tillsammans med barnen. Hur gör man? Och sedan undrar jag hur era kvällsrutiner ser ut? Hur varvar ni ned? Hur lägger ni barnen? Och hur sover de om nätterna? Vi har kvällskaos hemma med tre små trötta barn och jag behöver alla tips vi kan få om att varva ner inför natten så att sömnen kanske blir bättre.

  6. Carola: Vi djupandas tillsammans t.ex då vi sätter oss till bords innan middagen för att lämna föregående aktivitet bakom oss innan vi hänger oss nästa.
    Våra kvällrutiner ser ut som så att efter middagen går vi upp lagom till 18.00 och så sitter minst en av oss, men gärna båda, ner tillsammans med alla tre och tittar på barn-TV. Vi håller det lugnt och stilla. Filtmys i soffan, dämpad belysning och tända värmeljus på bordet. Vid 19.15 går en och lägger Love medan de två äldre och den andre föräldern, om båda är hemma, sitter kvar och bläddrar i någon bok tillsammans. Detta gör de två äldre ensamma om bara en förälder är hemma. Love tar ca. 2 min. att lägga. Vi lägger ner honom och sjunger en vaggvisa och pussar godnatt och går ut. Man brukar behöva gå in och stoppa om en till två gånger inom 5 min. innan han sover. Då lägger en förälder de andra två som sover i samma rum. Love ska snart också flytta in dit. Vi sjunger samma sång och stoppar om och pussar godnatt och sitter hos Luna tills hon somnar. Tar kanske 2 min. Sedan är det klart. För oss har det varit viktigt att skapa rutiner som gör det enkelt även för en ensam förälder att lägga alla tre. Den andre gör då något annat. Vi håller oss till samma enkla rutiner kväll efter kväll vilket också gör att det funkar jättebra då vi har barnvakt trots att vi har det sällan.