Ceremoni

      

För ett par veckor sedan grillade vi lunch ute. Detta var i samband med nymåne och jag kände mig väldigt redo att släppa taget om saker och ting. Nymånen är perfekt lämpad för just det för att sedan kunna skörda frukten av sin förändring vid fullmånen.

Då vi fått perfekt glöd och grillat goda vegkorvar var det dags. Johan och barnen var och lekte på vår lekplats på tomten och jag lade på mer ved. Jag mediterade och lät känslor och händelser komma till mig och gå som de ville, sorg och glädje, lycka och vemod, stolthet och besvikelser. Jag hade torkad, vit salvia med mig och den fick symbolisera de saker jag ville släppa taget om allteftersom jag lät bladen smälta ner i glödbädden och förtäras av hettan. Ur detta kom så den läkande och helande röken såsom bara vit salvia kan frammana. Jag lät röken omsluta och hela mig. Den virvlade runt mig likt dansande älvor och den rensade bort det gamla och öppnade upp för det nya.
Som fågel Fenix reste sig ur askan var jag efter ett tag också redo att resa mig. Lite lättare och lite renare och lite sotigare. 😉 Det är fint med rening och ceremonier, tycker jag. Jag har alltid ägnat mig åt det fast jag till en början kanske inte riktigt förstod det. Men lilväl som jag tycker om att manifestera in personer, händelser och affirmationer i materiella ting tycker jag om att göra små ritualer och ceremonier för både det stora och det lilla i livet!


Tipsa gärna dina vänner om detta inlägg: