Iskiate

      

För ett par år sedan (är det två? Eller kanske tre?) slog ju boken ‘Born to run’ igenom här i Sverige. Vi inte bara läste och njöt utan började även praktisera konsten att både gå och springa barfota eller i för ändamålet framtagna skor. Jag minns också att jag läste om deras iskiate, en kall och läskande limedryck med malda chiafrön som var det enda dessa tarahumaras drack under sina dygnslånga maratonlopp. Inte förrän nu under våren kom jag mig för att testa denna dryck och jag är helt fast! Så fast att jag tom. fastat på den under ett par dygn i omgångar och har mått fantastiskt bra!

3 dl. iskallt vatten
2 msk. malda chiafrön
3 tsk. färskpressad limejuice
1 tsk. Agavesirap

Rör ut fröna i vatten och låt stå 2 – 3 min. Rör om igen och blanda sedan i lime och sirap. Drick och njut! 😋


Tipsa gärna dina vänner om detta inlägg:

..