Recension: Yoga från insidan

Kommer ni ihåg att vi för ett tag sedan fick boken Yoga från insidan från Miro förlag?

Jag har nu hunnit bläddra och läsa en hel del i den, och jag måste säga att den är riktigt bra! För det första är bilderna, många fotade i Indien och Thailand och tagna av Josephine själv, Fredrik Redelius och Mikael Gustavsen, riktigt riktigt fina! Man kan liksom inte bli annat än inspirerad av t.ex. vackra, exotiska träd, dignande bokhyllor och gamla indiska målningar av chakrapunkterna.

Boken består av en faktadel där man bl.a. får lära sig om prana (den inre energifloden), hållning och stammen (lår, bäcken och rygg) och en övningsdel med viryayoga del 3 med bl. a. uppvärmningsövningar, magövningar, avslutande positioner, avslappning och ett detaljerat flödesschema som man, då man övat ett tag, kan utföra yogan med hjälp av.

Bilderna på övningarna är utförliga och pedagogiska i sitt utförande. Jag är absolut ingen mega-van utövare av yoga trots att jag hållit på av och till under ett par år, och jag tyckte bilderna kändes logiska så jag är övertygad om att man med lätthet förstår sig på dem även om man aldrig ens provat yoga.

Jag gillar att boken har tillräckligt många och tydliga bilder för att kännas seriös och genomtänkt men samtidigt så pass många ”exotiska, buddhistiska” bilder för att det ska kännas bra mentalt. Jag vill finna det där lugnet som inbjuder till känslan av att yoga i en solnedgång i något fjärran land på en sandstrand då jag yoga och det inspirerar Josephines bok mig till.

Ni som känner er nyfikna på denna får hålla utkik om ca. 1 månad då hela tre ex. av just Yoga från insidan kommer att lottas ut här på bloggen bland er läsare! 😀


Tipsa gärna dina vänner om detta inlägg:

4 kommentarer till “Recension: Yoga från insidan”

  1. Boken verkar ju fantastisk! Å, vad kul. Jag kommer absolut vara med att tävla. 🙂

  2. Emelie: Vad skojigt! I slutet av november kommer den! 🙂

  3. […] Läs Lyckobackens recension här. […]

  4. […] Läs Lyckobackens recension här. […]