Ekologiska mamma/gravid-underkläder

Kommer ni ihåg de ekologiska underkläderna för gravida/ammande som jag fick av Ecolyxica? Nu har jag hunnit använda dem och tvätta dem också så här kommer ett litet utlåtande av dem.

Jag trodde i ärlighetens namn inte att jag skulle kunna ha de då jag packade upp paketet. BHn såg inte ut att kunna ge det stöd jag behövde för min stora byst och jag funderade på hur det skulle vara att ha en ‘vanlig’ BH utan byglar eftersom de amnings-BHar jag annars använder som är utan byglar (man ska helst undvika stålbyglar på då man ammar eftersom man lättare kan få mjölkstockning då) mer är av sport-BHmodell. Men vet ni? Det gick faktiskt riktigt bra!

Den får stort plus i kanten för att det finns hela fem lägen på knäppningen i ryggen vilket gör att man kan använda den länga, åt båda hållen, eftersom vikten kan vara föränderlig under tiden man ammar.
Det är också väldigt enkelt att knäppa upp och stänga kupan tack vare dess smarta klick-öppning.

De håller bra i tvätt och jag har kört färgad bomull 30° och det har inte varit några konstigheter. Jag har använt tvättpåse trots att BHn inte har stålbygel eftersom det rekommenderas av återförsäljaren.

Då jag skrev att jag fått paketet så var ni några som tyckte de var väl dyra och det kan jag förstå om man är van att kunna går på billiga kedjor som t.ex. HM och Lindex och köpa BHar. Ja, hos de får man många BHs för detta pris (BHn ovan kostar 615 🙂 det sticker jag inte under stol med. Men. Jag har i hela mitt liv alltid haft väldigt stor byst och alltid varit tvungen att gå på renodlade underklädesbutiker och köpt speciella BHar med personal som dessutom är oerhört kunnig och i dessa butiker ligger BHarna i denna prisklass. Allihopa. Så jag är van att en BH alltid minst kostar över 500 :- så jag reflekterade faktiskt inte över det. Att denna sen är ekologisk också OCH fungerar nu då jag ammar är toppen!

Trosorna är one size tack vare sitt reglerbara band i midjan och det skulle lätt kunna bli en illasittande modell (speciellt på någon så pass kurvig som jag) à la de gratismodeller av bikinitrosor som sommartid ofta följer med diverse magasin i tidningshyllan men så är det inte. Trosan håller en hög kvalitet och är rejäl och stadig i sitt utformande. Den sitter bra på och blir inte ‘pösig’ över skinkorna som jag tycker denna modell lätt kan bli, i alla fall med min bakdel. 🙂 Även trosan har jag tvättat enligt samma rekommendationer som gäller för BHn och det har även här gått utmärkt.

Jag skulle vilja visa er hur de ser ut på men jag känner mig inte på något sätt tillräckligt bekväm för det, så ni får helt enkelt lita på mitt ord och kolla på modellerna som finns i webbutiken. 🙂

Jag är glad över att jag har fått chans att testa dessa kvalitets-underkläder och kan varmt rekommendera dem vidare!

 


Tipsa gärna dina vänner om detta inlägg:

2 kommentarer till “Ekologiska mamma/gravid-underkläder”

  1. Sjysst att de kan vara så snygga och ändå funka så bra!!

  2. Ja, det är det verkligen! 🙂