Ekologiskt UNDERverk

Ecolyxica som skickade de fina amningsunderkläderna från Aniélina till mig har fått hem ett nytt märke; g=9.8.

image

Det är en fransk designer som tillverkar kläder i tallfiberviscose. De använder helt enkelt grenarna som blir över när tallarna fälls ner för virkestillverkning. Tyget tillverkas i Frankrike, vilket är ett plus om man jämför med tillverkningen av bambuviscose som ofta sker i Kina. Just viscosetillverkning är ju ibland lite omdiskuteras eftersom den kräver viss kemikaliebehandling, därför känns det bra att denna tillverkning sker i slutet system i ett land där reglerna för utsläpp är långt mer reglerad än i Kina. Kläderna sys sedan upp i Tunisien och förutom underkläder finns också tunikor, linnen, toppar, olika strumpor, bikini och herrboxers.

image

image

image

Tyget är silkeslent och har en fin lyster och sägs vara otroligt skönt närmast kroppen. Viscosen är märkt med ÖKO-Tex.


Tipsa gärna dina vänner om detta inlägg:

2 kommentarer till “Ekologiskt UNDERverk”

  1. Coolt, känns som om man kan göra tyg av precis vad som helst 🙂

  2. Ellinor: Ja, jag gillar det håll denna utveckling är på väg mot!