Påsk i liten skala

Jag är en anti-Grinch som frossar i och älskar julen! 😀 Påsk däremot, mjae – det funkar. Det är bra mycket roligare med påsk sen barnen kom så lite pynt här och där blir det. 😉

image

T.ex i vardagsrummet har jag fört in lite mer vår och lite påsk i form av vaxblomman som bott hos oss ett par veckor, en knuten ullrosett av kardad, ekologisk alpackaull och ett tovat ullägg jag fick av Ekokul för någon påsk sedan.

Lagom, väldigt oss och så pass lite att det kan få finnas kvar ett tag efter påsk också. 😀

Påskpyntar ni mycket?

Lycka, hälsa & välgång!

/ Kramalin


Tipsa gärna dina vänner om detta inlägg:

16 kommentarer till “Påsk i liten skala”

 1. Vi påskpyntar inte alls, förutom att jag frossar i tulpaner såhär års, och kanske att jag tar in björkris som får slå ut, nu när vi har egna björkar. Men vi julpyntar ju inte heller så…

 2. Älvan: Åh tulpaner!!!

 3. Litet tips: imorgon ska den här: http://vitarosorochforgatmigej.blogspot.se/ damen prata i ”plånboken” i p1 om självförsörjning! Tänkte att det skulle intressera dig 🙂

 4. Älvan: Tack snälla!

 5. Nej, pyntar inte alls! Faktum är att jag typ missat att det är påsk… Tycker inte att påsk haussas så mkt heller, var en sväng på stan och det var ganska glest mellan påskattiraljerna…

 6. Ellinor: Vår stad hade tydligen gått påsk-bananas i år! 😉

 7. Jag påskpyntar (knappt) inte heller. Vissa år springer jag på björkris, och då blir det fjädrar i dem. I år har jag inte sett nåt ris, men däremot hittade jag små gammaldags pappersägg, med gammaldags bilder på och kunde inte motså. Så tre sådana ligger nu i en skål (och känner jag mig själv kommer de att ligga där tills jul).;-)

 8. Ann: Ha, ha, det låter härligt!!! 😀

 9. Hej! Vi firar ju påsk på ”riktigt” i och med att vi är troende. Men pyntet håller vi inte på med… Det ingår ju inte i vårt firande. Vi fastar på olika sätt fram till påsk och påskdagen är en stor fest!!! Så då kanske vi gör lite extra fint!
  Stor kram!

 10. Charlotte Lignell: Hur fastar ni? Vad brukar ni äta på påskdagen? 🙂

  Kramar!

 11. Vi påskpyntar inget alls, men kanske borde börja med det nu när vi har barn. Jag tycker att det är fint med påskris (utan massa fjädrar) så det kanske vi borde ha. Får bli nästa år i sådana fall.

 12. Jenny / En ekomamma i stan: Ta in videung/videkissar! 😀

 13. Vi fastar från olika saker. Jag har fastat från mat, kött, klädinköp mm genom åren. Köttfastan ledde faktiskt till att vi blev vegetarianer! I år har jag fastat från godis, men fått äta mörk choklad. Det är spännande att avstå från något och vad det gör med en. Vi fastar från askonsdagen till påskdagen. Äter inget speciellt, men många gör lamm! Det var det man gjorde långt tillbaka.
  Kram!

 14. Charlotte Lignell: Vad intressant! Vilken kyrka/församling tillhör ni?

  Det är nyttigt att fasta/pausa för att reflektera och omstrukturera tillvaron lite. 🙂

  Kramar!!!

 15. Svenska Kyrkan och EFS som är en del av svenska kyrkan. Men vi har båda rötter i frikyrkan. Jag är uppvuxen i frikyrko-Småland om nu ni i norr känner till begreppet.. Kram!

 16. Charlotte Lignell: Jepp, bibelbältet! 😉

  Tänk så kul att du läser bloggen trots att vi är olika (precis som vi pratat om) är olika på så många plan. 😀

  Kram på er!