Mårbacka på Lyckobacken

Jag fick ett oerhört vårsug för några dagar sedan i och med att jag plockade fram mina övervintrade pelargoner och såg mina trista, glåmiga garderobsblommor i köksfönstren. Jag köpte 6 st. Mårbackapelargoner i ljusrosa från de gulliga tjejerna på Blomsterhörnan och har nu installerat dem i köket.

image

Jag fick tips om att inte bara sätta om dem utan också klippa ner och tajta in dem rätt hårt för att få de fylligare och tätare och inte bara de ‘långa strånkar’ som jag tycker blivit ett karaktärsdrag för just Mårbacka.

image

Viss skillnad!

Sagt och gjort, jag har planterat om dem i finfin ekojord och allt jag klippte bort är nu små skott och sticklingar i fasligt många glas i våra fönster.

image

Ja – äntligen kanske jag kan få grundplåten av min favoritblomma till uterummet vi kommer att bygga om en sisådär 40 år? 😉

image

image

image

De blad och stjälkar som inte används blir såklart kompost och de fina blommorna jag klippte av (det är bra att ta bort de första stänglarna för att blomman ska växa sig kraftigare) hamnade i en liten vas i badrummet nere. 😀

image

image

Lycka, hälsa & välgång!

/ Kramalin


Tipsa gärna dina vänner om detta inlägg:

4 kommentarer till “Mårbacka på Lyckobacken”

  1. Härligt! Jag tog sticklingar från vår mårbacka igår. Lång och ranglig är ju bara förnamnet – vi köpte den i fjol och den var en god bit över en meter hög. Nu är mer än hälften bortkapat och sju fina sticklingar står i jorden!

  2. Thérèse: Fantastiskt! Det är min favorit – lätt! 😀

  3. Åh så kul! Jag har för första gången satt sticklingar i pr men de verkar bli hur bra som helst! Har tagit av mårbacka, en jättefin mörkrosa hängpelargon och en ”vanlig” rosa pelargon. Sedan bor vi typ granne med en kvinna som har typ Skånes största pelargonsamling som också säljer sticklingar och plantor så där har jag köpt några sticklingar av intressanta sorter, ska bli kul att se om jag lyckas!

    Önskar dig i alla fall stort lycka till!

  4. Ellinor: Vilken underbar granne – nu blir jag avis. 🙂