Bibliotequa

Så var det äntligen dags trots att det ännu återstår småfix, som målning av trapp och restaurering av vissa ofrånkomliga väggskador som uppstått då snickarna jobbat. Men – det får ni se löpande framöver. Så, håll till godo; jag ger er VÅRT BIBLIOTEK i en härlig kavalkad av bilder! Det är svårt att fota i rummet då ljuset faller in olika genom tre stora fönster och jag i det sammanhanget har en dålig kamera, men det får gå ändå.

image

image

image

Direkt till höger då man gått igenom portalen står gjutjärnskaminen. Detta för att murstocken är här. På stenväggen som vi byggt mot timmerväggen (för brandskyddets skull) så står våra gamla samt ärvda Lotus-ljuslyktor.
Leons dörr är en gammal ytterdörr vi hittat i ett uthus och karmpartiet är det som satt in till biblioteket medan det fortfarande var en vanlig dörr dit in innan vi tog upp portalen.

image

image

Bordet är ärvt, likaså prylarna ovanpå och munkstolen.
Trappen upp till loftet ska målas svart då vi är klara där uppe och nere vid golvet gömde vi luftvärmepumpen. Det smartaste vi gjort då värme stiger uppåt och de dessutom är så fula att man inte gärna skyltar med dem om man kan undvika det.

image

image

image

image

image

Bokhyllorna är våra gamla Billy-hyllor som vi byggt om och in.
Lampan är tillvaratagen från ett nedlagt konferenshotell, bordet är min mormor och morfars gamla (i grunden dessutom köpt på en Second Handbutik) och skinnsoffan köpte svärfar i en antikaffär i London på 70-talet.
I fönstren ska det vara tygbeklädnad så att man kan sitta där, de sys i detta nu av en sömmerska vi känner, och det otroligt maffiga skrivbordet ha tillhört Johans farfarsfar. Kolla bara:

image

image

Ovanpå skrivbordet står skrivmaskinen jag fyndade på en loppis efter väggen och sakerna på är både ärvda och antik-köpta.

image

image

Bredvid skrivbordet står den Blocketfyndade vevgrammofonen ‘His masters voice’ (som vi lyckades få hem tack vare bästa Anna & Niclas på Ekokul) ovanpå ett gammalt ärvt grammofonskåp och ovanför den hänger en klocka vi fått ärva efter en bortgången släkting.

image

image

Här syns även öppningen in till Johans studio som ska föräras en lönndörr…det ni! 😉

image

I portalen där man går in har vi (läs Johan) kommit på att vi skulle tapetsera med gamla ritningar som vi hittat.

image

image

Här ser man loftet som ska byggas för i framkant och få ett stadigt träräcke innan vi kan nyttja det för sällskapsspel och tidningsläsning;

image

Förutom golv- och taklister, kamin stenplattor runt den + lite byggmaterial, luftvärmepump och två lampetter som ännu inte kommit upp så är ALLT ärvt, saker vi redan hade eller loppisfyndat. Vi har målat med en helt ekologisk, ny färg (mer om den framöver!) och verkligen strävat efter att bevara så mycket som möjligt av det gamla – både för miljöns skull och rummets karaktär!

Det är svårt att förmedla en känsla i bilder men vår tanke då vi inredde var engelskt-upptäcksresande-internarskole-känsla och vi sticker inte under stol med att vi är supernöjda med resultatet!

Vad tycks?

Lycka, hälsa & välgång!

/ Kramalin


Tipsa gärna dina vänner om detta inlägg:

4 kommentarer till “Bibliotequa”

  1. Superfint! Small av lite av blotta åsynen av skrivbordet.

    Ha en fortsatt fin helg! /Angela

  2. Angela: Mm, visst är det fullständigt underbart? 😀

  3. Finns bara ett ord – FANTASTISKT! Bra jobbat!

  4. Ellinor: Tack snälla! 😀