Pelargon-porr

Vi bor granngårds med en liten blomsterhandel och ägarinnan är fullkomligt överförtjust i pelargoner. Underbart – speciellt då man får köpa dem till kompispris! 😉

Ett gäng nya har flyttat in så att Mårbacka-damerna skulle få några väninnor. 😛

image

image

image

En pensépelargon.

image

En Appleblossom som ännu inte börjat blomma.

image

image

En s.k ‘Bonzaipelargon’. Visst är den läcker? 😀

image

En röd tulpanpelargon (som ska ut på mjölkbordet sen då alla frostnätter är över)…

image

…och en Mary som ska få vara på barnas lilla trädgårdsmöbel framöver.

Dessutom fick jag veta att denna lilla goding som jag lyckats rädda och driva upp en stickling av är en ‘Black night’. Kul!

image

Ser ni så den växer? 😀

Lycka, hälsa & välgång!

/ Kramalin


Tipsa gärna dina vänner om detta inlägg:

8 kommentarer till “Pelargon-porr”

 1. Skulle också uppskatta en pelargonporrig granne 😉
  Underbara blommor!
  Kan inte förstå att jag en gång tyckte att det var kärringblommor, haha!

 2. Caroline: Jag vet, det tyckte jag med!

 3. Älskar rubriken:)! Brukar säga att jag kollar på ”Bo-porr” när man surfar runt på hemnet på spännande objekt som man inte har råd med;) Kul att se att det finns så många olika sorters pelargoner som dessutom skiljer sig åt rätt så mkt i utseende. Blev lite pelargon-sugen nu;) ska de olika sorterna även skötas på speciellt sätt? Annars är väl pelargoner rätt så ”lätta”? Kram

 4. Åsa: Ja, de är lättskötta. 🙂

  Ha, ha, ‘bo-porr’ – det var ett bra ord! 😀

  Kramalin

 5. Håller med Caroline; är tokfrälst men tidigare tyckte jag pelargoner var urtråkiga!

  Än gillar jag de klassiska sorterna bäst hemma i mitt fönster men njuter gärna av udda skönheter hos andra!

 6. Ellinor: I mina fönster har jag Mårbacka i ljust rosa, men på andra ställen lite roligare varianter. 🙂

 7. Ah, underbara pelargoner! Jag tyckte förr att det var tantblommor. Men numera känner jag mig som en tant och tycker att det är något bra. Sista spiken i kistan var när jag köpte mig en knallrosa pelargon. Då kände jag att nu finns det ingen återvändo! Nu är jag en tant! En stolt en!

 8. TantMango: Ha, ha, samma här! 🙂