Lunas ‘nya’ rum

Nu framöver ska vi ju göra i ordning barnens lekrum nere innanför köket. Där leks det 99 % av tiden så i Lunas rum ville vi att det skulle kännas vilsamt och lugnt. En bra plats att sova på helt enkelt. 🙂

image

Då rummet är Leons gamla som hon sovit i hela tiden (därav samma kassa kvalitet på bilderna som från hans gamla – det är samma och superskumt ljus där) men pga. vattenläcka och att det huserat ett tag som förråd så behövde väggarna målas om.

Hon har ju sovit i Leons gamla spjälsäng och haft spjälorna uppe ända tills nu men nu har vi gjort om den till en vanlig säng. Denna Ikeasäng har den möjligheten. Vi har dock ställt in en gammal ärvd järnsäng som hon kommer att få sova i på sikt men det blir nästa år. Den ska först utökas med ekomadrasser-, täcke- och kudde.

image

image

image

image

Rottingkorgen på golvet är arvegods och i den ryms en massa mjukisdjur.

image

Mattan, taklampan och fönsterlampan är nya saker, annars är allt ärvt, begagnat eller sånt vi redan haft. Så himla härligt!!!
Bordet med stol är från Plan och är namngivningspresenter från familj och släkt och gardinerna hade vi i stan och är 10 år gamla från Indiska.

image

image

image

image

image

Vi stressade som tokar medan hon sov sin tupplur och hann precis fixa klart innan hon vaknade. Storögt kom hon in i rummet då Johan hämtat henne och ‘oj’ var det enda hon fick ur dig gång på gång.

Hon har nu sovit ett par nätter och det har gått över förväntan! Hon sover gott och är inte uppe vandrar en massa trots att hon nu har möjlighet till det.

image

image

image


Tipsa gärna dina vänner om detta inlägg:

6 kommentarer till “Lunas ‘nya’ rum”

 1. Så himla fint! Ja, och det blev verkligen vilsamt!

  Bra jobbat!

 2. Ellinor: Tack snälla! 😀

 3. Hej, vilket fint rum ni fixat! Var köper ni ekokuddar och täcken?

 4. Johanna: Tack! 🙂 Vi köper de på Näva Ekotextil, ekotextil.se 🙂

 5. ser verkligen jättemysigt ut 🙂

  Och vilken ynnest att kunna ha ett lekrum, jag har nog haft leksaker överallt istället, tyvärr så har vi inget rum över.

  men det funkar ju ändå ha en fin helg på er.

 6. Fru Svensson: Tack! 🙂 Så länge de är små har vi den möjligheten och det känns super! Vi valde bort att ha ett matrum och äter alltid i köket – oavsett vad. 🙂

  Detsamma, fina du! Kramalin