Lyckobacken by Johanna E. Fagerstedt

Det är med stolthet vi presenterar det andra Lyckobacken by-samarbetet för i höst; korpängeln i ett unikt designsamarbete med Johanna E. Fagerstedt på Ateljé Johanna E.

image

image

Eftersom jag fick så oerhört fin respons på den stora ängel jag designade och lät Johanna tillverka av mitt gamla silver så bestämde vi oss för ett samarbete där vinsten oavkortat skulle tillfalla välgörenhet.

Denna ängel är ca. 3 cm. lång och 2 mm. tjock och alltså avsevärt mindre än min ursprungliga. 😉 Den är såklart tillverkad av ekologiskt eller återanvänt silver och helt handgjord av duktiga Johanna efter min design.

Ängeln säljs och beställs via Johanna och Ateljé Johanna E. och köper den gör man här.

Min idé med den tjocka och bulliga designen är att få en rolig och lite cool ängel som passar de flesta, vuxen som barn – man som kvinna, som behöver en skyddande ängels omsorg, i kontrast till de graciösa och eleganta änglar vi ofta annars ser.
Det flikiga klänningsslutet symboliserar både en korpvinge (som för mig är mitt totem, mitt kraftdjur, men också visar på det tillåtande att änglarna finns runtom oss oavsett hur och vad vi väljer att tro) och det faktum att vi alla kan känna oss lite trasiga och vingklippta ibland.

Vilka kommer då detta till gagn? Jo, föreningen Vi som förlorat barn, de s.k ‘änglaföräldrarna’.
Denna förening drivs till största delen helt ideellt och finns i hela Sverige. För att kunna motsvara efterfrågan på nya lokala föreningar runtom i landet är man beroende av välgörenhet och gåvor. Det känns fantastiskt skönt att överskottet från min och Johannas ängel kommer att kunna utbilda fler stödpersoner som i sin tur kan finnas till hands vid de stunder som är något av det svåraste en människa kan uppleva – att förlora ett barn…

image

Ängeln, som finns att köpa här, kostar 995 :- och då går hela 450 kr. OAVKORTAT till Vi som förlorat barn. Vi valde att sätta priset lite högre för att mer skulle tillfalla denna i vårt tycke behjärtansvärda organisation.

Precis som min ängel så är baksidan blästrad för att man ska kunna välja om man vill ha sin ängel matt eller blank.

image

image

Den är lika fin tillsammans med t.ex mitt familjesmycke som solitär eller på en kortare som längre kedja.

image

image

Vill ni blogga om detta/tipsa andra och låna högupplösta bilder och pressmaterial – maila oss (adress finner ni under vår kontaktflik) så fixar vi självklart det!

image

image

image

Malin Harju, lyckobacken.se
Johanna E. Fagerstedt, Ateljé Johanna E.


Tipsa gärna dina vänner om detta inlägg:

14 kommentarer till “Lyckobacken by Johanna E. Fagerstedt”

 1. Åh, den är jättefin!!

 2. Anna G: Tack snälla!

 3. Men du! Den var ju jättefin 🙂 Hur länge kommer den att säljas? Tänkte på hur länge man har att spara ihop (mamma ledig som man är :-))

 4. Carro B: Tack så hemskt mycket!

  Den kommer att säljas tills vidare och är alltså inte tidsbestämd, som mössorna. Du hinner spara ihop. 🙂 Om de ska sluta säljas hojtar vi I GOD TID innan – jag lovar!

  Kramalin

 5. Så härligt samarbete! Och pengarna går verkligen till en grupp som jag kan tänka mig ofta blir bortglömda.

 6. Caroline: Ja, tyvärr är det så…

 7. FANTASTISKT!! På alla sätt och vis!
  Given på önskelistan till jul!

  Kram

 8. Sara – lev livet levande: Tack söta du! Kraaam

 9. Perfekt!! Det svaret gillade jag 🙂 kraam

 10. Carro B: Härligt! 😀 Kramis

 11. Verkligen jättefina!! Skulle så gärna vilja ha… Gillar tanken med lite trasiga änglar. Funderade oxå på hur länge man har på sig att spara. Men att önska sig i julklapp som någon föreslog var ju en bra idé.
  Kram

 12. Elisabeth: Det gläder mig att höra. Tack! Vi har inte satt nåt stoppdatum för sista tillverkning så det finns gott om tid att spara. 🙂

 13. Jättefina änglar.
  Eftersom jag är en av dessa föräldrar som har förlorat ett barn, känns det lite extra i hjärtat när människor gör sådant här för oss!:)
  Tack så mycket!

 14. Maria: STOR kram!!!