TisDagens tacksamhet

Jag är så tacksam över att vi slutat köpa julklappar i våra familjer. Barnen får några var, eko, reko och gärna begagnade. Underbart att helt ta avstånd från konsumtionshetsen! Det är 4e året vi gör så nu. 😀


Tipsa gärna dina vänner om detta inlägg:

12 kommentarer till “TisDagens tacksamhet”

 1. Åh! I wish! är så stressad över julklappar…

 2. Ellinor: Usch då!

 3. Vi också! Jag ska bara köpa en julklapp!
  Jag och sambon lägger pengarna på en hotellhelg i någon stad.
  Och med föräldrarna och brorsan gör vi samma sak, vi åker till fjällen för slantarna.
  Så himla skönt och så himla bra.

  Jag är inte ett offer för konsumtionshetsen!!

 4. Anna G: Hejja! 😀

 5. Ja det är andra året vi gör så också, brorsbarnen får klappar i form av bidrag till WWF och Naturskyddsföreningen så det känns bra. Pratade med några kompisar och de pratade om hur jobbigt de tyckte det var att köpa en massa saker eftersom de inte visste vad,hur mkt osv. När jag sa att jag och min sambo ska köpa mat till Gemenskap i jul som fixar julbord åt de som inte har råd, har egen familj eller ingenstans att ta vägen så såg de ut att bli lite obekväma eller skämdes lite. Det var ju inte min mening men det visade egentligen bara på hur snävt perspektiv många har…

 6. Carro: Så kloka ni är!!! 😀

 7. Åh så skönt! Vi har bestämt oss för att låta bli i år vi också. Att maken fyller år i november och jag dagen före julafton gör ju sitt till också.

 8. Älvan: Ha, ha, kan tänka mig det!

 9. Så skönt! Vi har lyckats komma överens med både min sambos och min familj att bara ge till barnen. I sambons familj ska vi vuxna köpa något för 30 kr och göra julklappsspel med. Och så ville min mamma ge oss grejer, hon kan inte låta bli… men då får hon väl göra det då.
  Skönt att slippa så mycket stress, vad-ska-man-köpa-krångel och slippa slänga ut pengar på en konsumtionshets som känns så fel.

 10. TantMango: Man märker att fler och fler tänker så här. 🙂

 11. Jag tycker att det kan vara roligt att ge och få, så länge det är ”på riktigt”. Alltså inga framtvingade önskningar, utan saker som man har behov av, men har svårt att köpa, av olika orsaker. Känns ofta fint att tänka på den personen man har fått det av också när man använder det. Men naturligtvis är jag starkt emot att köpa för köpandets skull och i vår familj är jag tacksam över att vi har minskat ner på hetsen kring julklappar.

  I år kommer jag ge bort upplevelser till mina föräldrar och ett set påslakan till min bror, vilket känns bra. Till mina farföräldrar och mormor kommer jag baka eller laga något, då de redan har allt de behöver.

  Min önskelista består av:
  Sovsäck (så att jag kan vandra mera)
  Kamera (så att jag kan hjälpa minnet och fånga glimtar av livet)
  Extern hårddisk (så att jag inte behöver förlita mig på en källa när det gäller viktiga dokument)

  Saker jag länge gått och längtat efter, förhoppningsvis får jag något av det. 🙂

  Trevlig onsdag till er! Jag antar att ni är insnöade (jag är nämligen nästan det, trots att jag bor mitt i stan).

 12. Therese: Så kloka tankar och funderingar!

  Nix, vi har inte så mycket snö, har nog fått förvånandsvärt lite med tanke på vad vi brukar få.