Chosefri jul

I år längtar vi mer än någonsin efter julen. Vi har inte umgåtts så mycket hela familjen de sista veckorna då Johan jobbat hårt dygnet runt – först på jobbet där de har fullt upp och sedan hemma med lekrummet.
Vi ska ta en soft jul. Vi har pyntat lagom och bakar det vi gillar – både att göra och sedan inmundiga. 😛

Jag har städat så det är fint men inte laddat frysen med sjuttioelva sorters kakor. Vi fikar sällan och bor så till att folk oftast ringer innan för att kolla om vi är hemma och då är de ca. en timme bort så,man hinner svänga ihop en sockerkaka. Se till att ha de kryddor som räknas som pepparkakskryddor och en ask frysta lingon hemma så får kakan en julig prägel. Eller vår hit; saffran med pärlsocker på toppen. 😀

Hur tänker ni inför jul – ila eller vila?


Tipsa gärna dina vänner om detta inlägg:

16 kommentarer till “Chosefri jul”

 1. Här blir det nog ila- men jag ser fram emot det!

 2. Ellinor: 🙂

 3. Vila! 🙂 Vi ska fira ensamma på julafton för första gången sen vi fick barn. Jag vill inte i år…. inte utan min mamma. Så det blir lugnt och skönt med familjen den dagen och på juldagen kommer nog min pappa och sambons mamma hit. Inte heller det skapar någon stress, vi tar det som det blir 🙂

 4. Annica: Låter skönt. 🙂

 5. Vila! Vi har en krans på ytterdörren och några enar och hyacinter inomhus, det är enda pyntet, och vi firar med svärmor så vi blir inte fler än tre och äter dessutom inte julmat. På annandagen åker vi upp till fjällen och njuter alldeles själva.

 6. Älvan: Låter väldigt ‘ni’ och alldeles förträffligt. 🙂

 7. Vi är nog mest en vilafamilj… Svärföräldrarna och svägerskan med familj kommer över jul och det brukar funka fantastiskt bra! Barnen leker så bra och vi vuxna har också samma ”tempo” i familjerna. Alla hjälps åt och ingen förväntar sig att bli servad! Kärlek! Klart det blir en del ila också, men så länge man kan hålla stressen på avstånd är det ju bara härligt att julstöka lite…

 8. Solmyranna: Så känner vi med – lagom är bäst! 🙂

  Låter som om en fin jul väntar er. 😀

 9. Absolut vila. Julen för oss, är ledighet med familjen och jag tänker vara en mamma som är med, både fysiskt och i skallen. 😀 Pyssel och mat gör vi bara sånt vi tycker är roligt. Vi är hemma på julafton och åker heller inte runt till en massa släkt de andra dagarna. Vi låter nog lite tråkiga, men för oss funkar detta bäst. 🙂

  Hoppas helgen varit fin!

 10. Ulle: Låter toppenskönt tycker jag!

  Absolut! 😀 Din då? 🙂

 11. Här blir det vila. Vi ska faktiskt inte åka någonstans, utan bara vara vi lilla familjen. Min familj kommer ner på juldagen eller annandagen. Svärföräldrarna borde vi åka till, men det är 4 timmars körning och endast jag som har körkort, så vi får se hur det blir. Jag vill helst bara vara hemma och vila!

  I vår kyrka har vi öppet julaftonsfirande med julbord och runt 100 personer från olika bakgrunder som brukar fira. Det brukar vara fantastiskt! Så dit åker vi nog!

  Kram

 12. Charlotte Lignell: Åh så underbart julbord! 😀

  Kramis

 13. Kommer försöka att vila mer än att ila. Har ett liv i magen och det gör att jag måste ta det lugnt.

  Tack för en fin blogg!

 14. Helena: Klokt tänkt! 😀

  Tack snälla! 🙂

 15. Här blir det vila och inte ila, det är svårt att stressa upp sig när jag inte vet om mina stora barn ska fira här eller hos sin pappa, det får helt enkelt bli som det blir och det känns så skönt 🙂
  kram Åsa

 16. Åsa: Lugn, härlig inställning. 😀

  Kramalin