Lördagsfunderingar

Idag vankas pepparkaksbak hela familjen! Vi har redan börjat lyssna på julmusik för dagen och degen vi gjorde igår är sval och redo. Vi måste hinna få lite julstök och julmys tillsammans, ALLIHOPA, innan julen hux flux är förbi. Ute i snön ska vi också vara idag – vi har fått drivvis! 😀

Bästa vännen tipsade f.ö om att pensla plåtarna med smält smör för att få krispiga pepparkakor så den idén ska vi prova.

Hur ser er dag ut?


Tipsa gärna dina vänner om detta inlägg:

10 kommentarer till “Lördagsfunderingar”

 1. Mysigt! Jag är för lat för att baka pepparkakor och tycker dessutom inte att set är jättegott… De som mormor gör funkar och de som hon tar ned räcker.

  Nu ska vi ut i skogen och hälsa på tomten, ska bli trevligt! Resten av dagen ska det städas, fejas och fixas!

 2. Ellinor: Åh så mysigt!

  Vi är helt insnöade så hemmamys passar bra. 🙂

 3. Här förbereds och städas, speciellt då tvätten som jag vill ska börja minska lagom till julafton. Med 7 barn växer den konstant och man ser inte knappt att det sjunker.
  Sen blir det att sätta upp plastgranen. Tråkigt kanske men jag har tre barn med astma och då blir det tyvärr ingen riktig gran.

 4. Magic: Vi har också plastgran då jag är allergisk. Blir fint det med!

  Oj, 7 barn! Då förstår jag att det blir tvätta av! 😉

 5. Vaknade med spänningshuvudvärk, så den nyköpta värmekudden (ekologisk bomull, fylld med körsbärs- och druvkärnor) får jobba hårt. Planerar pepparkaksdeg och lussebak och håller en tumme för att kommunen ska utnyttja blidvädret till att göra skidspår…

 6. Älvan: Usch – krya på dig!!!

 7. Härligt, hoppas ni är klara nu och nöjda med er insats och resultatet!

  Själv är jag superförkyld (har varit det sedan 12/12), men har pallrat mig iväg på en hypnoskurs som var mycket spännande och som jag ser framemot att fortsätta med.

 8. Therese: Hypnoskurs? Åh, berätta mer! 🙂

 9. Malin: Jag kan försöka. 🙂 Det är via meditationen jag går på som jag fick nys om att vår ledare har utövat hypnos under många år och frågade om han kunde tänka sig att hålla i en kurs för några av oss som går där (som studerar vårdrelaterade yrken), vilket han sa ja till.

  Idag har vi arbetat med NLP:s tre grundstenar skapa kontakt, överföra budskapet och kolla förståelsen (nlp = neurolingvistisk programmering). Vi har främst utövat självhypnos och skapat ett hypnosankare som vi kan gå tillbaka till. Vi har också gått in i hypnos mha han son höll i det och provat lite olika saker, jag fick leta efter min inre vägvisare och mina hjälpare och fick också en gåva av min vägvisare (kristallerna från kristallrummet som jag fick hem i veckan). Jag ställde också en fråga. Andra fick istället bedöva huden, glömma bort siffror och förändra felaktiga uppfattningar de hade.

  Som jag har förstått det ligger hypnos och meditation mycket nära varandra, båda två tar tillvara på ett annat sorts medvetet genom att hjärnan använder alfa- istället för betavågor. Detta förändrar vår upplevelse av saker och ger oss andra möjligheter.

  Som läxa ska vi använda oss av vårt andningsankare för att försätta oss i självhypnos och använda det när vi gör skolarbeten, genom att fotografera innehållet i böcker istället för att läsa. Mycket spännande!

  Jag ska väl också påpeka att hypnos inte är en metod, utan en teknik som hjälper till. Det krävs alltså någon slags metod för att sedan utföra det arbete som hypnosen underlättar.

  Hoppas du blev lite klokare! 😉

 10. Therese: GUD SÅ INTRESSANT!!! 😀