Kritiska tankar…

Missförstå mig nu rätt, det är otroligt hedrande att vi utsetts till Sveriges Bästa Gröna Blogg tre år i rad, (Mat & dryck 2010, Livsstil 2011 och nu 2012 Barn & familj OCH Livsstil). Det är stort – och otroligt roligt! 😀 Men – det finns en hel del man kan önska med den tävlingen och En lagom dos grönt, här är några tankar från mig;

1) Korta ner den! Jag förstår er tanke med att ha den under en lång period, lång röstningstid genererar kanske fler besökare till er sida. Trafik är ju det alla som vill bli nåt i webb- och bloggosfären längtar efter och det är väl det som ligger till grund för hela tävlingen. Men serni, jag tror att det blir rakt motsatta! Då jag själv inte ens orkar rösta på mina favoriter dagligen, hur ska jag kunna motivera mina läsare att hålla ångan uppe och rösta på mig?
Max 1,5 semifinalvecka och HÖGST 1 finalvecka. Håller ni med?

2) Nolla vid midnatt! Som det är nu, och alltid har varit, kan man inte alls rösta en gång per dag som det hävdas utan en gång var 24e timme. Det är rent ut värdelöst, vem håller koll på sånt? Går man in och röstar och får veta att nej, det har inte gått 24 timmar än, vem går in igen då den dagen? Handen på hjärtat? Jag gör det inte.

3) Flera av de nominerade bloggarna uppdaterade senast i t.ex september. Känns fasligt inaktuellt att rösta på någon som bloggar så sporadiskt. Dessutom är få bloggar av de nominerade verkligen eko, det dräller drösvis av fantastiska ekobloggar där ute – med FULLT fokus på eko – är det inte bättre att lyfta fram dem, även om de kanske är förhållandevis ‘små’?

Vad tänker ni kring detta?

Nästa år hoppas jag på att både Hemma hos fru C och Ekomamma i stan tar sig till nomineringarna och att även Ekomorsan blir kvar. De får dock inte hamna i samma kategori för då vet jag inte vem jag ska rösta på! 😉 Kanske fru C i Mat & dryck, Ekomamman i Barn & familj och Ekomorsan i Livsstil? Ja, så får det bli. 🙂


Tipsa gärna dina vänner om detta inlägg:

10 kommentarer till “Kritiska tankar…”

 1. Håller helt med dig Malin. Vissa av bloggarna som var med hade nästan inget ekotema alls. Någon som jag gick in på hade inte uppdaterats sedan i september. Jag hade dock inte hittat Ekomorsan om inte jag hade kollat in alla bloggarna som var med i röstningen. Sen hade jag inte varit inne på eran blogg på länge och kom ihåg att den fanns så nu läser jag varje dag igen. Jag gick inte in och röstade igen om det stod att jag redan hade röstat den dagen fast jag inte hade det. Jag orkade inte gå in och rösta varje dag.
  Kloka hem är världens bästa tidning., jag prenumerar redan så jag vill inte vara med i utlottningen så jag skriver det här istället. =) Om man vill att du ska spå en hur går man till väga då?

 2. susanne: Skönt att inte bara jag var ute och cyklade. 🙂

  Måndagen 7e januari kommer det upp info på bloggen om just det så du får vänta tills dess och endera läsa på då eller maila då. Tills dess ska jag ha julledigt. 🙂

 3. Ta en rejäl julledighet, det är du värd! Å jag håller helt och fullt med dej om punkt 1 o 2! Blir jobbigt i längden och man glömmer… Trean uttalar jag mej inte om då jag helt enkelt inte orkar gå in och läsa alla nominerade. Så är det bara! Ta nu hand om både dej själv och lillastoramagen samt övriga i familjen. Julen kommer o julen går 🙂 Kraam i snöyran.

 4. Sonja i Norr: Stor kram tillbaka! 😀

 5. Håller helt och fullt med! I synnerhet om att röstningen bör nollas vid midnatt!

 6. Ellinor: Ja, det känns mest väsentligt.

 7. Bra förslag! 😀 Håller fullständigt med förutom trean eftersom jag var inte inne och läste alla nominerade bloggar.
  Ha en härlig ledighet!

 8. Linda H: Tack detsamma!

 9. Vad hedrad jag blir att du gärna skulle se mig som nominerad. 🙂

  Har för övrigt inte kollat in alla nominerade bloggar, men håller med om att de bloggar som nomineras bör ha ett tydligt ekotema samt uppdateras regelbundet (minst en gång i veckan helst).

 10. Jenny / En ekomamma i stan: Utan tvekan! Du är bäst! 😀